Aktivnosti

Je spust po neokrnjenih soteskah, plavanje po kristalno čistih tolmunih, spuščanje po slapovih in seveda še mnogo več. Oči si boste spočili ob neokrnjeni naravi, ki jo človeško oko le malokrat zagleda. Soteskanje je športno, estetike polno doživetje, ki vam napolni duha in vas ponese v čisto drugačen svet.

Soteskanje je mlada športna panoga, ki izhaja iz človekove želje po neznanem in skrivnostnem. Globoke soteske in nepristopni kanjoni so burili človeško domišljijo, tako so prvi raziskovalci začeli z raziskovanjem že v 19. stoletju. Danes soteskanje pomeni spuščanje po soteskah in koritih, ki jih je voda skozi tisoče let izdolbla v skalo, v posebnih neoprenskih oblekah, z vrvmi in vso potrebno dodatno opremo.

Zaradi izredne nedostopnosti in naravnih lepot sotesk pa tudi športnih in adrenalinskih doživetij se je soteskanje zelo hitro priključilo turistični ponudbi raftinga, kajaka, hidsrospeeda itd. Na začetku so goste po kanjonih vodili gorski vodniki, jamarji pa tudi vodniki samouki, vendar se je hitro pokazalo, da vodniki soteskanja potrebujejo posebno izobrazbo za tovrstno dejavnost.

Kdaj so ture?

  • maj, junij, julij in avgust
  • september: sobote, nedelje
Prijave sprejemamo najmanj en dan pred odhodom na turo.

Če nas želite poklicati ali nam poslati elektronsko sporočilo:

GSM: 031 499 499

E-pošta: info@boa.si

MTB PARK d.o.o.
Triglavska 21 A
4260 Bled